Het muziekgezelschap Wendingen brengt een aantal malen per jaar moderne klassieke muziek ten gehore temidden van beeldende kunst. Zo mogelijk is deze kunst toegespitst op de muziek, of andersom. Het beeld “vlam” is speciaal ontworpen voor de ruimte, de Amstelkerk, en associeert met een klarinetconcert van Keuris.

Het beeld is even hoog als het interieur van de kerk, om de weergaloze ruimte bovenin te vangen. “Vlam” verwijst naar het eigenlijke van de kerk, de Geest, een zinsnede uit de bijbel maakt dit duidelijk,”En zij spraken met tongen als van vuur”. Tevens verbeeldt het de beweeglijke muziek van de klarinet. Zo zocht hij op een ongedwongen manier naar het gemeenschappelijke en bundelde hij een aantal essentiële begrippen binnen het drieluik: kerk, muziek, beeldende kunst.

Daar dit beeld in het interieur van de kerk niet naar behoren te fotograferen was, is het verplaatst naar het W.H.Vliegen Bos in Amsterdam-Noord en daar gedocumenteerd.
Binnen de tentoonstelling van de stichting Ondernemende Kunstenaars in het Trusttheater kreeg het beeld de spilfunctie. Door plafond en vloer gestoken, bracht de installatie verband in de over twee verdiepingen verspreidde tentoonstelling. Per verdieping verraste elk afzonderlijk deel, op de trap werd men de mysterieuze kruising van het beeld met het plafond en de vloer gewaar.

[nggallery id=16]